domingo, 25 de octubre de 2015

EL CERCLE CROMÀTIC

Hola amic/ga visitant del blog!
Avui a la primera entrada del blog us explicaré una tècnica plàstica dirigida a infants a partir de 5 anys.

Els materials que necessitarem per realitzar aquesta tècnica són els següents:
-Full blanc
-Llapis
-Goma d’esborrar
-Llapis de color magenta, groc i blau (seran els colors primaris)
-Compàs
-Regle
-Tisores
-Cartolina (el color a escollir, però ressalta més amb el color negre)
-Retolador negre (optatiu)
-Enquadernador

COMENÇEM LA TÈCNICA!
Primer hem de dibuixar un cercle en un full blanc. Un cop fet, el dividirem en dotze parts iguals, utilitzant un compàs i un regle. Seguidament pintarem una part de color groc, una de color magenta i una blava, deixant entre elles tres parts lliures.

                                                  Així ho hem de tenir fins ara.

Ara anem a pintar les parts lliures.
1.Entre el blau i el magenta: a la part del mig la pintarem amb magenta i blau amb la mateixa intensitat per aconseguir el color secundari lila; la part que està al costat del blau ho pintarem amb blau i una mica de magenta de manera que quedi un lila blavós; i la part que està al costat del magenta ho pintarem amb magenta i una mica de blau de manera que quedi un lila vermellós.
2.Entre el blau i el groc: a la part del mig la pintarem amb groc i blau amb la mateixa intensitat per aconseguir el color secundari verd; la part que està al costat del groc ho pintarem amb groc i una mica de blau de manera que quedi un verd grogós; i la part que està al costat del blau ho pintarem amb blau i una mica de groc de manera que quedi un verd blavós.
3.Entre el magenta i el groc: a la part del mig la pintarem amb magenta i groc amb la mateixa intensitat per aconseguir el color secundari taronja; la part que està al costat del magenta ho pintarem amb magenta i una mica de groc de manera que quedi un taronja vermellós; i la part que està al costat del groc ho pintarem amb groc i una mica de magenta de manera que quedi un groc ataronjat.

Un cop hem acabat de pintar tot el nostre cercle cromàtic, el retallem i amb un enquadernador li fem un forat al mig de la rodona i la clavem a la cartolina negre, així podrem fer girar el cercle. I per acabar podem escriure a la cartolina el títol de la tècnica amb pintura, colors de fusta, retoladors, etc. i si volem podem repassar les línies del cercle amb retolador negre.
 
                                                 I aquest és el nostre resultat.

JA TENIM FINALITZAT EL NOSTRE CERCLE CROMÀTIC!

Espero que us hagi agradat i que us divertiu fent l'activitat.